• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

За отпадъците и ефективното им управление

15 Юли 2021

Последната година промени представите ни за много неща. Сред тях е и темата за управление на отпадъците и защита на природата от вредното влияние на човека. Прекарвайки повече време вкъщи, си дадохме сметка, че е важно да мислим за ефективни решения, свързани с управлението на отпадъците. Какви решения са необходими и как да ги приложим в ежедневието?

  1. Разделно събиране и изхвърляне на боклука

За да подобрим живота си и да спасим природата, следва да сме информирани. Разделното събиране и изхвърляне на отпадъци в специални контейнери за боклук е един от начините да управляваме ефективно отпадъците. Защо да го правите? Най-простият и лесен отговор е, че отделяйки хранителните от нехранителните продукти, правим услуга на себе си и на природата. Храната ще изгние и ако е в контакт с други предмети, ще се създадат различни реакции, кои от кои по-лоши. Всички вещи, изхвърлени в контейнер за боклук, които са нехранителни, се нуждаят от дълъг период, за да се разградят. Когато разделяме отпадъците на съответните места, пестим ценни суровини и ресурси.

Разделното събиране на отпадъци намалява обема на сметищата и така се грижи за здравето на всеки човек. Защото е важно да осигурим по-добро бъдеще за нашите деца.

  1. Рециклирайте, когато не можете да избегнете отпадъците

Рециклирането спестява енергия, предпазва материалите от сметищата и изгарянията и осигурява суровини за създаване на нови продукти. Това запазва и удължава използването на тези ресурси възможно най-дълго. Използването на контейнери за рециклиране, пластмаса и стъкло дава алтернатива на кошчето със смесени отпадъци.


Винаги има как да рециклирате много от продуктите, които вашият бизнес произвежда или използва всеки ден, дори ако те не могат да отидат в обикновения ви кош. Бъдете креативни и ангажирайте служителите си. Защото колкото повече хора направят първата крачка, толкова по-голяма ще е промяната.

  1. Използване на по-малко хартия

Звучи много лесно, нали? В дигиталните времена, в които живеем, е по-лесно от всякога да спрем да използваме хартия. А без нея ще спасим безброй дървета, които допринасят за чистия въздух, който ни е така необходим, за да сме здрави. Понякога всяка малка стъпка има голямо значение в цялостната картина.

С тези малки стъпки можем да започнем голяма промяна. Важно е да не се отказваме и да сме усърдни и постоянни в действията си.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net