• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Как да изхвърлим стари кофи за смет?

06 Декември 2021

Идва време вашата надеждна кофа за боклук да бъде заменена с нова. Без значение дали ви трябва нова по-голяма, по-удобна или друг тип, налага се да я изхвърлите.

Каквато и да е причината, има няколко начина да изхвърлите нежелани кофа за боклук с останалата част от боклука. Но как? Къде да оставите кофата? Нужно ли е да я носите до бунище? Грози ли ви глоба, ако не го направите?

Къде изхвърляте непотребна кофа за смет?

Най-лесният начин да изхвърлите стара кофа за боклук е да я поставите до контейнерите за смет. Разликата между изхвърлянето на боклука и изхвърлянето на кофата за боклук, включва няколко допълнителни неща. Ето кои са те:

Кофата за боклук трябва да е празна.

Най-добре е да бъде изчистена и освободена от всички отпадъци.

Хубаво е да сложите надпис, че е за изхвърляне.

За да няма съмнение, че кофата е непотребна, боклук, най-добре я обозначете. Така събирачите на смет ще се ориентират и ще я приберат на правилното място в камиона си.

Тези правила важат не само за пластмасови контейнери и кофи за смет, но и за метални.

Ако търсите пластмасови контейнери за смет, разгледайте в нашия сайт. Разполагаме различни предложения, подходящи за всеки случаи.

Рециклирайте кофата!

Вместо просто да изпратите старата и непотребна кофа за смет към препълненото депо за отпадъци, вземете пластмасовите си кофи и ги занесете в център за рециклиране. Ако пък кофите са метални – потърсете място за рециклиране на метали.

Ако пък кофата ви е в добро състояние, но не може да я ползвате, защото ви е нужна по-голяма, може старата да дарите на нуждаещи се. Това са:

  • неправителствени организации
  • приюти и домове
  • познати и близки

Важно е кофата да е функционална и с добър външен вид.

Използвайте с нова цел

Старите кофи за боклук могат да служат като контейнер за съхранение с редица различни цели. Например:

  • място за съхранение на инструменти
  • консумативи за домашни любимци

Друга интересна употреба за стара кофа за боклук, която е екологична по множество начини, е да я използвате като кошче за компост.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net