• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
 • +359 878 314 568
 • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Бъчви за вино – как да изберем?

15 Май 2020

Известен факт е, че най-хубавото вино е отлежалото. Най-често то се поставя в бъчви за вино, които са неразделна част от съвременното винопроизводство.
Много винопроизводители и любители винари предпочитат да съхраняват и състаряват различни сортове вино в полиетиленови или пластмасови бурета за вино, защото те са с дълъг живот, не предизвикват проблеми с дренажа или замърсявания. Сред останалите им ползи са това, че лесно се пренасят и безпроблемно се почистват от винения камък. Нека да се запознаем подробно с предимствата на полиетиленовите бъчви за вино.

  1. Плюсове на бъчви за вино от полиетилен (пластмасови бурета за вино)

Полиетиленовите бурета за вино са подходящи за всякакви спиртни напитки: вино, ракия, уиски и пр. Лесно се използват от любители, както и професионалисти. Сред най-големите им ползи са:

 • плоско дъно, осигуряващо лесно съхранение и транспортиране;

 • голям отвор за зареждане, който обезсмисля нуждата от фуния;

 • качествени съдове с трайно парафиране, които са подходящи за ферментация, както и за съхранение на виното;

 • идеално имитират дърво и създават прекрасна визуално допълнение към интериора.

  1. Полезни съвети за съхранение на виното

Всеобщо известен факт е, че виното се съхранява на тъмно и студено, обикновено това място е изба. Спазвайки тези правила, позволяваме на ароматите да се разгърнат, виното да отлежи и да ни зарадва с прекрасен вкус, плътност и аромат. Много често се пренебрегва изискването за влажността в помещението за съхранение. За да тече целият процес правилно, нужно е влажността в помещението да бъде над 55 процента, съветват специалисти винопроизводители. 

  1. Вкусът – най-важният фактор при виното

Вкусът е най-важният фактор за това колко време трябва да прекара виното във варела. Стареенето в подходящите бъчви за вино е свързано с придаването на правилното ниво на вкус и структура на всяко дадено вино. Важно е да се отбележи, че след като виното бъде бутилирано, през първата година е възможно ароматът му да намалее значително.

Ако сте страстен любител на виното или сте винопроизводител и търсите решение за съхранение на Вашата продукция, разгледайте разнообразните ни предложения за бъчви за вино.

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net