• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Как да поддържаме кофите за боклук чисти?

02 Февруари 2022

Купили сте си нова и хубава пластмасова кофа за смет. Чудесно! Но как да я поддържате в добро състояние дълго време? Ето няколко лесни съвета за поддръжката, които работят безотказно.

Почиствайте редовно

Редовното почистване представлява превенция към неприятни петна и миризми за в бъдеще. Не оставяйте кофата да стане много мръсна. Чистете я периодично, особено ако е изложена на външни влияния. Така ще си спестите главоболия за дълъг период от време.

Използвайте правилния размер торби за смет

Ако досега не сте използвали торби за смет, вече е време да го сторите. Добре завързаните торби за боклук запечатват мръсотията и миризмите. Ако случайно миризма се усеща, необходимо е да изберете по-здрави и плътни торби. Така ще си гарантирате чистота и сигурност, а пластмасовите кофи за боклук, които използвате, ще ви служат по-дълго време.

Поддържайте добро уплътнение

Добре затвореният кош за боклук ще ви помогне да държите настрана инвазивните вредители, независимо дали са котки, плъхове или други бездомни животни. Ако имате проблеми с вредителите, помислете за инвестиране в кошчета за боклук, устойчиви на кучета, за да предпазите животните от ровене в боклука ви.

Съхранение на сухо

Бактериите и мухълът се развиват във влажна, топла среда. Направете всичко възможно да държите течности извън кофите за боклук, торбите и самата кутия. Можете също да проветрите кутията, като оставите капака отворен в сухите дни. Не забравяйте да го затворите отново, за да предотвратите обратното навлизане на повече влага.

Изберете правилните кофи за боклук

Ако редовно изхвърляте мокри, мръсни, миризливи, мазни, боклуци или отпадъци, които могат да повредят кофата за боклук, помислете за получаване на няколко контейнера, предназначени за изхвърлянето им, или тежки кофи за боклук, които могат да се справят с тях.

За да поддържате кофата си за боклук чиста, използвайте определени кошчета за рециклиране и разделно събиране на отпадъците. В М&M fruit имаме всичко необходимо. Ако имате нужда от добър партньор при избора на качествени пластмасови кофи, свържете се с нас.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net