• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Как да се погрижим за отпадъците в градината?

24 Август 2023

Все повече хора са готови да заменят, макар и временно, големия град с къща или вила в покрайнините. Възможностите за отдалечена работа и хибридните режими на труд позволяват на все повече от нас да се сдобият с двор и градина, където да имат своя цветен, зеленчуков или овощен кът.

Това обаче означава и повече и с различен характер отпадъци, за които трябва да се погрижим.

Листа, клони, корени, развалящи се плодове – това са най-често срещаните градински отпадъци.

От тази отправна точка започва и изборът на градински кошчета за боклук. Имайки предвид и факта, че дворът и градината често се използват и като място за отдих, почивка и хранене, особено през летните месеци, това означава и повече остатъци от хранителни продукти. 

Затова първият съвет в случая е да се спрете на контейнери с капак, които да възпрепятстват влизането на животни при боклука. Затварянето на градинското кошче ще намали значително и външните влияния като силна слънчева светлина, дъжд, сняг и ще спомогне за по-лесното управление на отпадъците от градината.

Спрете се на по-големи размери съдове.

Градинските кошчета за боклук се пълнят много лесно, особено в късното лято и есента, когато почиствате листата и изсъхналите цветове на растенията по-често. 

По-големият обем на контейнерите обаче може да Ви подлъже да ги изхвърляте и почиствате по-рядко – не допускайте това, тъй като повечето отпадъци от градината са с органичен произход и гният бързо. 

Изберете лесни за почистване градински кошчета за боклук.

Колкото и да Ви харесва идеята да се спрете на дизайнерки модели, нека функционалността бъде с предимство. Множество орнаменти и неравна повърхност, особено от вътрешната страна на контейнера, може да Ви затрудни значително. Като добавим и типа на отпадъците, за да избегнете завъждането на насекоми и вредители или болестите, поддържането на чисти съдове за боклук в градината Ви задължително трябва да бъде приоритет.

В сайта на M & M Fruit можете да откриете висококачествени метални и пластмасови кошчета и контейнери, чиито форма и дизайн позволяват лесното им почистване. Материалите, на които залагаме, са сертифицирани, не задържат миризма и течности, така че обслужването на съдовете е изключително лесно. В допълнение се предлагат и в различни вариации на цветове и дизайни, така че да не се налага да правите компромис и с желания от Вас външен изглед. 

Градинските кошчета за боклук са част от екстериора на Вашия двор, която неминуемо трябва да бъде съобразена с това, което отглеждате в него и с начина, по който прекарвате времето си там. Това обаче не означава да пренебрегнете естетиката в името на практичността – с M & M Fruit можете да имате и двете.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net