• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Четири ключови фактора при избор на контейнер за смет

09 Януари 2023

Подборът на правилния контейнер за смет е ключово за всяко пространство – и вътрешно, и външно. Във връзка с климатичните промени отношението към отпадъците претърпява много сериозни промени не само от гледна точка на законодателство, но и в самото съзнание на хората. Ето как в крайна сметка грижата за правилното (а защо не и естетически приятното) им събиране се превръща в допълнителен начин за заявяване на бранд идентичност и социална отговорност. 

Като професионалисти в областта, от M&M Fruit откроихме четирите най-важни фактора, които да вземете предвид при избор на контейнер за смет. 


На първо място, разбира се, е функционалността.

Понякога затрудненията при избора идват от факта, че не е сигурно какви точно отпадъци се очаква да бъдат изхвърляни в контейнера, особено ако мястото, за което е предназначен е ново и навиците на работещите/живеещите в него не са Ви добре познати. 

Колкото повече информация за тези навици имате, толкова по-лесно ще бъде да се спрете на оптималните размери и материал, от който да бъде изработен контейнерът. 

Както пластмасовите, така и металните варианти на M&M Fruit са сертифицирани по всички европейски стандарти и са подходящи за различни видове отпадъци. Материалите, от които са изработени, са устойчиви и лесни за почистване – това ги прави и оптимално решение за различни пространства дори и тогава, когато не се знае какви точно отпадъци ще се изхвърлят в тях.

На второ място, важно е какво е пространството, където ще бъде поставен контейнерът.

Най-важно тук е дали става дума за отворено или затворено пространство. Предназначените за външно ползване контейнери за смет трябва да бъдат издръжливи на всякакви атмосферни условия. Наред с това, препоръчително е да имат капак, за да бъдат отпадъците надеждно съхранени – да се избегне разпиляването им вследствие на силен вятър, от животни и други. Капакът е много полезен както в отворени пространства, така и в затворени помещения, тъй като се справя добре и с изолирането на миризмата.

На трето място се нарежда дизайнът.

Контейнерите за смет са част от всяко отворено и затворено пространство. Тук, от гледна точка на дизайна, отново се поставя въпросът да има или не капак – отворените контейнери позволяват по-бързо и лесно изхвърляне на боклука, затворените обаче спомагат той да остане скрит, което автоматично се отразява положително на външния вид и приветливостта на помещението. 

Различните по цвят контейнери могат не само да пасват на цветовата гама на пространството, но и да показват за какви отпадъци са предназначени и да стимулират разделното събиране. Нерядко явление е и брандирането на контейнерите.

На четвърто място, контейнерите трябва да бъдат лесни за обслужване.

Този процес се улеснява с помощта на ергономични дръжки или колела, с чиято помощ преместването на контейнера става безпроблемно. Особено когато става дума за по-големи съдове, тези особености са ключови.

Контейнерите за смет са част от пространствата, за която невинаги се мисли целенасочено. Това обаче не е правилен подход – нещо повече, влагането на мисъл за избора на правилните съдове за отпадъци говори за такава за клиентите, служителите и околната среда едновременно. 


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net