• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Колко често да сменяме нашите пластмасови кофи за боклук?

19 Август 2022

В 90% от случаите домакинствата разполагат с пластмасови кофи за боклук. Рядко те се спират на метални или варианти от друг вид материал. Пластмасовите кофи за боклук са надеждни, лесно достъпни, а освен това и излизат на сметка. Рано или късно обаче и техният живот приключва. 

Как да разберем, че този момент е настъпил? 

И изобщо има ли правило, уточняващо колко често трябва да сменяме наличните пластмасови кофи за отпадъци?

По самите тях ще познаете правилния момент

Понякога от разстояние се вижда, че имате спешна нужда от смяна на пластмасовите кофи за боклук. Те са мръсни, счупени, а и не се получава да се отървете от неприятната им миризма. Вероятно вече сте ги използвали твърде дълго време, а може би не сте се грижили за тях достатъчно, за да удължите живота им. Въпреки че самите пластмасови контейнери са предназначени да събират вашия боклук, когато те заприличат на такъв, е редно да се избавите от тях максимално бързо.

Използвате ги повече от 10 години

По принцип, никъде не пише какъв е срокът на годност на пластмасовите кофи за боклук. Но логиката в случая говори сама по себе си. Ако те са на над 10-годишна възраст, е много вероятно да са в толкова лошо състояние, че просто да трябва да ги изхвърлите на момента. Само не забравяйте, че е редно да го сторите на специално предназначеното за целта място.

Сменяте интериор или екстериора

В този случай е редно да смените и вашите налични пластмасови кофи за боклук. Много е вероятно те или да не паснат на новата визия, или просто да стоят неадекватно на фона на чисто новата декорация и мебелировка.

За съжаление, свидетели сме на практиката външните общински пластмасови кофи за боклук да се сменят рядко. Надяваме се, в бъдеще това да се промени. 


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net