• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Колко вреден е контейнера за боклук?

11 Януари 2022

Вярно ли е твърдението, че всяка кофа за смет е пълна с бактерии, които застрашават живота на човек, особено на тези със слаб имунитет?

Какво да кажем за органичните отпадъци, при които се появява особен вид гъбички, които причиняват тежки алергии.

За да се избегнат подобни проблеми, има няколко решения. Едното е извозването на отпадъците да бъде възможно най-често. Другото е използването на качествени пластмасови контейнери, които съхраняват добре отпадъците.

Опасностите от изгарянето на боклука и нуждата от разделно събиране

Стараем се да сортираме боклука правилно. Не изхвърляме картофените обелки, заедно със счупен термометър или изгоряла крушка. Твърдите отпадъци в съвременния град съдържат най-опасните химически съединения. Сред тях са различни видове багрила, пестициди, живачни съединения, оловни соли и подобни вещества. И ако органичните отпадъци могат да бъдат изгаряни, то изхвърлянето на лампи и домакински уреди подлежат на строг контрол.

Опасност крият дори обикновените батерии, които могат да станат опасни, ако не бъдат откарани навреме до съоръжението за рециклиране.

Като деца не си давахме много сметка къде и какво изхвърляме. Всеки си спомня как често пускахме крушки в огъня само и само да чуем как препукват, въпреки предупрежденията на възрастните, че това е опасно.

Днес обясняваме на децата, че огънят е опасен. Учим ги да не причиняват вреди на природата като изхвърлят боклука неправилно или го горят. Сортираме боклуците разделно, за да имаме едно по-чисто бъдеще. Но има нещо, което е много важно. Въпреки нашите усилия да създадем ефективни навици, важно е да се доверим на доказани професионалисти. И на качествени контейнери за съхраняване на отпадъците, преди тяхното извозване до съответното място.

За качествени пластмасови контейнери за вас и вашия бизнес, разгледайте нашия уебсайт.

Нуждата от професионалисти – ключ за успеха

Всичко казано до момента, предполага, че изхвърлянето на отпадъци крие сериозни последици за здравето ни и за природата. За щастие, в България има много фирми, следящи за чистотата на улиците и навременното извозване на боклука, обработка и изхвърляне. Нашият съвет е винаги да избирате доказана фирма с поне 20 години опит в бранша. Така ще сте сигурни, че това, което очаквате, ще се изпълни по най-добрия начин.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net