• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

4 грешки при изхвърлянето на строителни отпадъци, които да не допускате

02 Септември 2021

Когато правите ремонт, изхвърлянето на строителни отпадъци следва да бъде предварително обмислено. Всяка грешка ще ви струва скъпо. И тук не говорим само за проблеми със съседите, но за истинска глоба. За да избегнете подобна неприятна ситуация, не правете тези 4 грешки.


1. Изхвърляне на строителни отпадъци в контейнер за смет

По закон в контейнер за смет се изхвърлят само битови отпадъци. Не можете да изхвърляте строителни елементи и материали, дори да са с малки размери. Ако го направите, ви очаква сериозна глоба.

Ако толкова държите да събирате строителните си отпадъци в контейнер за смет, поръчайте и го ползвайте по време на ремонта. На пазара има разнообразни видове, които ще отговарят идеално на вашите потребности от гледна точка на материал, големина и други характеристики на продукта.


2. Натрупване на строителен боклук пред входа на блока или на улицата

Ако възпрепятствате свободното предвижване на хората около обекта, които ремонтирате, ще получите глоба. Важно е да прецените предварително къде ще съхранявате строителните отпадъци. Погрижете се да не пречат на хората в района и да не застрашават живота им.


3. Изхвърляне на строителни боклуци от височина

Ако ремонтът е на обект на по-висок етаж, със сигурност е по-лесно отпадъците да се изхвърлят от високо. Но това, че е по-удобно, не значи, че е добра идея. Ако го направите, ще ви санкционират. Причината е, че разпилявате строителни отпадъци и създавате опасност за живота на преминаващите около сградата хора.

4. Изливате различни смеси на безразборни места

Изливането на различни смеси и строителни отпадъци на случайни места води до замърсяване на околната среда. Ако изхвърлите специални разтвори на нерегламентирани места, ще бъдете глобени. Разтворите, които се използват в строителството, имат специфичен химически състав. Това означава, че са токсични. Важно е да се складират в специални контейнери за строителни отпадъци и да се изхвърлят по указан начин, за да не замърсят природата. Грешно е да се изхвърлят в канализацията, защото отиват директно в почвата.


Това са 4 грешки, които ще ви осигурят глоба за незаконно изхвърляне на строителни отпадъци. Но глобата е най-малкият проблем в случая. Важно е да се замислим за средата, в която живеем. Всеки от нас е отговорен за нея. От нашите действия зависи в какво бъдеще ще живеем от утре нататък. Никой не иска да живее сред отпадъци, нали?

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net