• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Метални или пластмасови кошчета за боклук са по-подходящи за външна употреба?

02 Февруари 2023

Това е един от най-често задаваните въпроси, един от първите, върху които трябва да се помисли, за да бъде поддържането на чистотата и управлението на отпадъците лесно и бързо.

Издръжливостта на материала, от който са изработени външните кошчета за боклук е на първо място, тъй като метеорологичните условия и животните (дори и в градска среда) са фактори с особено силно влияние в случая. Съвременните метални сплави и рециклируеми пластмаси, с които работи M&M Fruit са изключително здрави.

От гледна точка на износването, металните варианти имат, макар и малка, преднина пред пластмасовите – те са по-издръжливи на набезите на животните, от една страна, а от друга фактът, че металът има допълнително покритие, което да го предпазва от ръжда, повишава значително здравината му. В горещо време металът също се държи по-добре от пластмасата. 

Без значение дали се спрете на метален и пластмасов вариант обаче, много е важно външните контейнери за боклук да са снабдени с колела. В противен случай честото преместване по грубата настилка във връзка с изхвърлянето на отпадъците може да доведе до пробиване на дупки в пода на кошчето. А това не просто намалява ефективността на съда – прави до директно негоден за използване. 

В зависимост от мястото и преобладаващите метеорологични условия може да се окаже, че пластмасовата алтернатива е по-добра. Това твърдение е валидно за онези места, където влажността е по-висока и/или наблизо има водоизточници. Въпреки покритията против ръжда, в такива условия металните кошчета за боклук ще се амортизират значително по-бързо. 

Външните кошчета за боклук са част от градската среда – в такъв случай, изборът на метален или пластмасов вариант е пряко свързан и с виждането на ландшафтните архитекти и дизайнерите за образа на конкретното пространство. И металните, и пластмасовите контейнери се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери.

Съвременните материали – техните все по-добри качества – правят избора между пластмасови и метални контейнери за боклук изключително труден. Вече е много трудно да се каже, че една от двете алтернативи и категорично по-издръжлива или по-щадяща за околната среда. Така решението се подчинява единствено на индивидуалните потребности на търсещия.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net