• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Кои са най-добрите методи за управление на отпадъците?

11 Май 2021

В съвременния свят употребяваме много неща и създаваме много боклук. Рядко обаче се питаме какво можем да променим в поведението си, за да подпомогнем разграждането на тези отпадъци. Има няколко добри метода за управление на отпадъците и изхвърляне на боклука, които дават резултати. Ето кои са те.

  1. Рециклиране на отпадъци

Един добър начин за управление на отпадъците е рециклирането. Принципът на действие е следният. От ежедневния боклук системно се отделят материали за многократна употреба. Такива са пластмасови бутилки, стъкло и стъклени материали, метали и хартия в различните ѝ форми. Повторното използване на тези материали е чудесно за околната среда като същевременно по този начин се намалява количеството боклук в депата.

  1. Компостиране на отпадъци

Изхвърлянето и повторната употреба на органични отпадъци се нарича компостирането. То е добър начин за управление на боклука. Когато извършвате компостиране, поемате органични отпадъци и ги заравяте в земята. По този начин създавате обогатена почва, което от своя страна произвежда важни хранителни вещества за растенията. Така подпомагате природата и се справяте с боклука по един интелигентен начин.

Нуждаете се от контейнери за смет за вашия бизнес? Разгледайте нашите продукти и не се колебайте да ни потърсите за съдействие.

  1. Отпадъци на депо

Най-разпространеният начин за управление на боклука е използването на депо.

Независимо дали ще използвате услуга за извозването на боклука до сметището, или сами ще го направите, принципът на работа е един и същ. Депото не е идеално решение за управление на отпадъците от гледна точка на околната среда. Въпреки това в повечето случаи има възможност за разделяне на боклука и рециклирането на този, които е възможно да се рециклира.

Може изгарянето на отпадъци да ви се струва добро и рентабилно решение, но то не е екологично. Изгарянето на определени отпадъци води до замърсяване на въздуха и тежки последици за всички нас, които го дишаме. Затова не изгаряйте отпадъци. Изберете някои друг начин за управлението им.

Надяваме се да сме ви били полезни. Силно вярваме, че ако всеки човек направи необходимите малки стъпки в ежедневието, това ще доведе до по-големи промени в живота ни.

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net