• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Какви градински кошчета за боклук са подходящи за хотели?

19 Март 2024

Идването на пролетта и повишаването на температурите предразполага към прекарването на все повече време на открито – за хотелите и почивните комплекси това означава обновяване на градините, които обикновено са най-привлекателни за туристите през топлите месеци. Много важна част от екстериора, за която обаче често се мисли едва най-накрая, са градинските кошчета за боклук. 

Затоплянето ускорява разлагането.

Това е първото, за което трябва да помислите, когато става дума за градински кошчета за боклук във Вашия хотел или почивен комплекс. Изчисляването на необходимия брой съдове и поставянето им трябва да бъде съобразено с графика и възможностите за редовно почистване на кошчетата – то е задължително поне веднъж дневно, а през лятото дори и повече, особено в най-топлите месеци. В противен случай атмосферата на парка във Вашия комплекс със сигурност ще бъде сериозно нарушена от неприятната миризма, а птици и животни, привлечени особено, ако гостите изхвърлят хранителни отпадъци, могат да разпилеят боклука и дори да причинят разпространението на зарази. 

Достатъчно градински кошчета за боклук на правилните места 

Дори и да имате много голям брой кошчета, поставени така, че да са неудобни за разхождащите се гости, те ще останат безполезни. Поставете градински кошчета за боклук близо до пейките, но не непосредствено до тях. Това се налага, тъй като, колкото и често да се почистват, през лятото все пак е възможно да се появи миризма, когато температурите са изключително високи. Поставени на известно разстояние обаче, кошчетата няма да притесняват седящите на пейките. 

По алеите поставете кошчета при всеки стълб за осветление – така ще е лесно за почиващите да се ориентират къде да изхвърлят отпадъците си. Най добре е, както по алеите, така и близо до пейките, градинските кошчета за боклук да са върху асфалт или чакъл, а не върху пръст – ако все пак се случи нещо да падне отвън заради животни или вятър например, почистването ще бъде значително по-лесно, а опасността да се задържи неприятна миризма става минимална. 

Стилът е важен

Градината на Вашия хотел или почивен комплекс има свой собствен стил, в който трябва да се впишат и кошчетата за боклук. Това не е толкова трудно, колкото изглежда – редица компании предлагат цялостни екстериорни решения с пейки, стълбове за осветление, кошчета за боклук с подобен изглед, който се вписват добре. Търсете обаче качествените материали – независимо дали изберете метални или пластмасови съдове, нека те да отговарят на европейските стандарти и да са с гладка повърхност отвътре, за да се почистват лесно и да не задържат миризми. 

Управлението на отпадъците е много важна, но и често пренебрегвана дейност за всеки бизнес в сферата на туризма. Като производители на градински кошчета за боклук, ние от M&M Fruit можем да Ви предложим не само съвети, но и готови решения. Свържете се с нас за консултация!


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net