• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Обслужване на пластмасов контейнер за боклук през лятото

21 Юни 2024

В големите градове неприятната миризма, която се разнася от кофите за смет, сякаш е ежедневие, на което вече не обръщаме сериозно внимание. Това важи както за общинските съдове, така и за всеки пластмасов контейнер за боклук, собственост на заведение или магазин например. С повишаването на температурите и продължителните горещини през лятото обаче проблемите с кофите стават далеч по-сериозни от естетическите. 

 

Ненавременното обслужване води до разпространение на зарази.

Разлагането на различните отпадъци се характеризира с химични реакции, които са свързани с изпускане на различни вещества във въздуха. Наред с това, около боклука винаги има бездомни животни, които търсят храна сред отпадъците. Те често разпиляват различни остатъци и предмети в немалък периметър. Това пък може да доведе до разпространение на зарази, опасни включително и за хората. 

През лятото процесите на разлагане са ускорени, особено що се отнася до остатъците от храна. Те пък са значителна част от битовите отпадъци. Ето защо е необходимо общините да вземат мерки за градските кофи, а собствениците на бизнеси – за обслужването на собствения си пластмасов контейнер за боклук. 

 

Замяна на металния с пластмасов контейнер за боклук

Собствениците на хранителни магазини и заведения отдавна залагат на пластмасови контейнери за боклук от много време насам. Те разбират добре предимствата на съвременните материали, с които работим и ние в “M&M Fruit”. Полиетиленът, от който се изработват нашите съдове, е предпочитан от клиентите заради няколко негови характеристики:

  • висока издръжливост при големи температурни амплитуди;
  • лесно почистване;
  • гладка, не пореста повърхност, която не задържа миризми и сокове;
  • наличие на капаци, което предотвратява разпиляването на боклука от животни и ограничава въздействието на външната среда. 

Някои общини също преминават към употребата на пластмасов контейнер за боклук вместо метален като правило, а не като изключение. Фактът, че съдовете са много и разпръснати из целите градове, а подмяната изисква голяма инвестиция- предизвикателство за общинските бюджети, обаче забавя процеса на обновяване. 

 

Необходимост от ежедневно обслужване през лятото

Изхвърлянето, независимо дали имаме пластмасов контейнер за боклук с капак или все още метален, в не добро състояние, трябва да се случва поне веднъж дневно. Това е валидно не само за летния сезон, но в топлите дни е особено важно, за да се избегнат негативни последици за общественото здраве. 

Факт е, че собствениците на бизнеси, които не обслужват своите контейнери получават съответните санкции. Общините обаче често се случва да оставят кофите да преливат. Това е проблем не само на София, където районите са големи и извозването на боклука дори веднъж дневно е малко. 

Замяната на металните, незатварящи се контейнери, с пластмасови с добре функциониращи капаци може да помогне за разрешаването на поне част от проблема. Разбира се, това не отменя нуждата от редовно изпразване на съдовете. Ограничава обаче последствията. 

 

Ние от “M&M Fruit” сме готови да посрещнем нуждите на всеки клиент – община, бизнес, домакинство. Разнообразното ни портфолио от пластмасови контейнери за боклук е Вашият избор, когато става дума за разделно изхвърляне, опасни отпадъци, управление на отпадъците в хотелиерството и заведенията за хранене и развлечение, градски решения. Всички наши контейнери са съвместими както с градските системи за извозване, така и с тези на специализираните фирми за управление на отпадъци за бизнеса.

През лятото проблемът с боклука и обслужването на контейнерите става по-осезаем на различни нива. Това не означава, че през останалите сезони той не съществува или не изисква също толкова голямо внимание. Обърнете се към “M&M Fruit”, ние с радост ще бъдем част от решението.

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net