• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Паркови кошчета – практичност и естетика

31 Март 2020

Кофите за боклук се намират навсякъде – по тротоарите, на улицата, до блокове, в паркове, край магазини и бизнес сгради. Те са важна част от живота и ежедневието на всеки човек. Рядко обаче се замисляме, че тяхната функция не е само да събират отпадъци, но и да бъдат естетически издържани. Това важи с особена сила, когато говорим за паркови кошчета. Те са необходими, за да събират боклука и да поддържат местата за разходка и отдих чисти, но това не означава, че трябва да бъдат безлични и грозни. Напротив, колкото по-естетически издържани са, толкова повече ще приканват хората да ги използват по предназначение.

Парковите кошчета се поставят в различни градини, открити пространства, офис дворове и други подобни. Най-често са два вида – пластмасови и метални. Разликата с обикновените кофи за боклук е във формата и размера. Кошчетата в парка могат да са стационарни, преносими, единични, двойни, тройни в зависимост от големината им.

Върху парковите кошчета може да бъде поставен стикер, който да указва какъв тип боклук събират: разделно, хартия, пластмаса, стъкло и др. Някои дори имат допълнително поставен пепелник с цел да не се изхвърлят фасове по земята. Като част от тяхната естетическа функция те могат да бъдат боядисани в различни цветове. Същевременно, нека не забравяме, че парковите кошчета са част от декора и не трябва да бъдат натрапчиви за погледа. Разбира се, трябва да бъдат лесно достъпни, за да изпълняват основната си функция – да събират боклук и да възпитават хората на чистота и ред.

Подходящия тип парково кошче спрямо вашите нужди

Ако сте собственик на магазин или фирма, хубаво е да помислите за оборудване на близките територии с подходящи кошчета за събиране на боклука. За да изберете подходящ тип парково кошче, следва да разгледате какви са разликите между двата основни вида – пластмасови и метални. Най-предпочитаното в дългосрочен план решение е металното парково кошче. То издържа на метеорологичните условия, няма как да бъде запалено и изгорено при проява на вандализъм и по-трудно се обръща. В зависимост от материала, кошчето може да е по-дебело и стабилно като например от ковано желязо.

Когато избирате кошче, обърнете внимание на неговата вместимост и преценете какво количество ще е необходимо. В топлите месеци парковите и местата за отдих се пълнят с хора и се предполага, че ще има повече боклук. 

За актуални наши предложения може да погледнете в сайта.

Паркови кошчета – ключът към чистотата в града

Добре подбраните и качествени паркови кошчета не само ще допълват естетическата визия на парка или градината, но и ще помогнат за опазването на природата чиста. Те ще стимулират хората да изхвърлят боклука си в него по-често и ще ги накарат да се замислят за действията си.

Инвестирайте в чистотата на природата, защото тя е важна за нашето бъдеще!


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net