• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Парковите кошчета за боклук – завършващ щрих за красива и функционална градска среда

17 Януари 2023

Кошчетата за боклук са не само необходимост, но и елемент от дизайна на градската среда. Като такъв те трябва да бъдат много внимателно подбрани така, че не само да предразполагат към правилно изхвърляне на отпадъците на определените за това места, но и да не нарушават естетиката на парковите и другите градски пространства. 

Парковите кошчета за боклук с капак са по-лесни за обслужване и по-надеждни при всякакви метеорологични условия. За улеснение обаче е добра идея те да имат подвижна част или страничен отвор така че да са удобни за използване и в движение. 

В градска среда не само качеството, но и количеството, и разположението на контейнерите и кошчетата за боклук е ключово – за да се постигне максимална ефективност, важно е не само те да бъдат удобни и издръжливи, а и да са в достатъчно количество през оптимално разстояние. Няма точна “рецепта” в цифри нито за единия, нито за другия показател. Измеренията им зависят от множество фактори като големината на парка или конкретното градско пространство, човекопотокът и неговите навици. 

Факт е, че при проектиране на пространствата мисълта за отпадъците не е на първо място – това обаче трябва да се промени, тъй като от правилното управление на сметта е от ключово значение за облика на градската среда въобще. Нещо повече, когато не е осигурен удобен вариант за изхвърлянето на боклук в парковете, той се натрупва и загрозява средата. Това се отразява пряко на качеството на живот на гражданите, а едновременно с това натрупването на отпадъци повишава разходите на общините за почистването им. 

Обратното – добре подбраните външни кошчета за боклук не само че оптимизират управлението на отпадъците и подобряват вида на градската среда, но и спомагат за възпитаването на отговорно поведение у гражданите. 

Изборът на паркови и други външни кошчета за боклук в градска среда зависи от вида на отпадъците, количеството им и местата, където те се натрупват най-често. M&M Fruit може да Ви предложи висококачествени, функционални решения, които да отговорят оптимално на всеки тип потребности.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net