• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Пластмасови кофи за опасни и биологични отпадъци

17 Юни 2024

Изключително деликатна и важна тема е това на опасните и биологичните отпадъци, които обаче са неизменна част от всяка фармацевтична и медицинска дейност. Неподходящото им третиране може да бъде опасно за общественото здраве, да доведе до разпространяването на зарази. Фактът, че неспазването на изискванията за изхвърляне на тези отпадъци е свързан със сериозно финансови санкции за нарушителите в случая е маловажен. По-голямо значение има как да се гарантира спазването на националното и наднационалното законодателство в областта именно в услуга на опазването на здравето на хората. Именно тук на помощ идват разнообразните видове пластмасови кофи.


Какви съдове са подходящи за опасни и биологични отпадъци? 

Когато става дума за медицинска и фармацевтична дейност, опасните и биологичните отпадъци имат много лица. Списъкът включва, но далеч не се изчерпва с тях, инфекциозни отпадъци, използвани остри предмети, използвани остри предмети, химикали, токсични препарати и други. 

В зависимост от мащабите на дейността, подходящи са различни пластмасови кофи. Асортиментът на M&M Fruit предлага множество форми и размери, които да паснат добре на Вашата аптека, медицински център, ветеринарен кабинет или друг обект, в който се генерират опасни и биологични отпадъци. 


Защо пластмасови кофи?

Висококачествените полиетилени, от които се изработват нашите пластмасови кофи, имат редица предимства. Те са сертифицирани за употреба в целия Европейски съюз и отговарят на най-високите изисквания за безопасност. Материалът не е порест, така че не задържа никакви течности и миризми. На второ място, гладката вътрешна повърхност на всички пластмасови кофи позволява тяхното лесно и прецизно почистване. Полиетиленът е достатъчно издръжлив, така че може да бъде надлежно дезинфекциран с необходимите за това препарати, без да се наруши неговата цялост. 


Как се обозначават различните пластмасови кофи?

Предвид динамиките на медицинската и фармацевтичната дейност, лесно е да бъдат в суматохата объркани кошчетата с различно предназначение. Законодателството повелява всички пластмасови кофи, които се използват за опасни и биологични отпадъци да бъдат обозначени със стикер с международния символ за опасни отпадъци. Специфичните му форма и цветове привличат вниманието и тук са в услуга на практичността. Така се гарантира, че няма да е необходимо много по-сериозно съсредоточаване, за да не бъдат изхвърлени биологични отпадъци в друга кофа. 


Как се третират опасните и биологични отпадъци?

Всеки фармацевтичен, медицински, ветеринарен център следва да сключи договор със сертифицирана фирма, която да извозва и обезврежда съответните опасни и биологични отпадъци. Всички пластмасови кофи от асортимента на M&M Fruit са съвместими с одобрените системи за обслужване. Така, доверявайки се на нас в тази изключително отговорна задача, ще можете да извършвате дейността си в полза на общественото здраве без опасност да го застрашите по невнимание. 

Когато изберете фирмата, която да се занимава с Вашите биологични и опасни отпадъци, тя ще направи оглед на място в обекта и ще Ви даде допълнителни съвети, конкретно съобразени с Вашите нужди. 


Медицинската, фармацевтичната и ветеринаромедицинската индустрия имат огромно значение за обществото. Техните специфики, най-вече свързани с генерирането на опасни и биологични отпадъци, изискват изключително голямо внимание. Ето защо и съдовете, в които се съхраняват тези отпадъци до извозването им, не е преувеличено да се каже, че представляват много сериозна част от отговорността на организациите в секторите към общественото здраве. Спирайки се на пластмасови кофи, произведени от M&M Fruit, Вие недвусмислено заявявате, че Ви е грижа за хората, осъзнавате необходимостта да бъдете отговорни и правите всичко по силите си, за да не допуснете разпространението на токсини и зарази. Доверете ни се!

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net