• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Разделно събиране на отпадъци – съвети

23 Ноември 2021

Хубаво е, че все повече хора осъзнават смисъла от разделното събиране на отпадъци. По този начин спестяваме природни ресурси, намаляваме депонираните отпадъци, намаляваме замърсяването на околната среда, грижим се за здравето на всеки човек като същевременно осигуряваме по-добро бъдеще на следващите поколения.

Всичко това звучи много хубаво, нали? Но когато стане въпрос за практиката, нещата са по-различни. Откъде да започнем, ако не сме запознати с разделното рециклиране?

Ако искате да започнете да събирате разделно отпадъците си, в следващите редове накратко ще ви кажем откъде да започнете.

Сини контейнери – какво изхвърляме в тях?

В сините пластмасови контейнери или кофи за разделно събиране на боклук може да изхвърляме хартиени продукти. Например стари вестници и списания, опаковки от мляко, яйца и други продукти, които са от картон, кашони, хартиени и картонени опаковки от различни вещи, които сме си купили, хартиени торбички и чували.

Жълти контейнери за пластмаса и метал

Всички пластмасови бутилки от вода, безалкохолно, алкохолно, олио и други, се изхвърлят в жълтите контейнери за смет. Там е мястото и на всички кофички от кисело мляко и други подобни пластмасови продукти. В жълтия контейнер изхвърляме и всички кенчета и кутии от консерви, които обаче трябва да са добре изчистени от храната. Тук е мястото и на найлоновите торбички, фолиото и всички подобни продукти.

Зелен контейнер за стъкло

Стъклените бутилки от всеки вид и цвят, заедно с буркани от всякакви храни, се изхвърлят в зелените контейнери за боклук. Те са предназначени само за стъкло.

За да рециклираме правилно, важно е да спазваме тези правила и да не смесваме продуктите, защото всеки от тях се рециклира по различен начин. Преди да изхвърлите кенчета, стъклени шишета и буркани, погрижете се да са изплакнати и почистени от мръсни остатъци. Не поставяйте строителни отпадъци на подобни места, защото ще си взаимодействат и ще замърсят околната среда.

Ако търсите решение за събиране на отпадъци за вашия, дом офис или друго, разгледайте нашия сайт с актуални продукти.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net