• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Добра идея ли е разделното събиране на отпадъците в офиса?

30 Октомври 2023

Завръщането в офиса или използването на споделени работни пространства след двете години на Ковид-пандемията е в разгара си. Това изпитание сякаш бе призив за преосмисляне на ценностите както на лично, така и на корпоративно ниво и днес повече от всякога на преден план излиза отношението към околната среда и опазването й. Тук неизменна част е именно управлението на отпадъците.

Хората съдят за компаниите според тяхното отношение към обществените проблеми.

Както вътрешните, така и външните публики избират с кого да общуват и от кого да пазаруват на базата на споделени ценности. Така корпоративната социална отговорност и нейните проявления са важни не само за да имат компаниите печалба от успешното реализиране на продуктите си, но и за да успеят те да задържат служителите си. 

Екологичните проблеми и техните решения в офис-ежедневието са много ключова част от тази социална отговорност. На пръв поглед става дума за неща, които нямат пряко отношение към работата – намаляване на пластмасата на работното място, използване на подходящи съдове и начини за управление на отпадъците – но всяко от тях е важно за комфорта на служителите, особено по-младите с подчертани еко разбирания. 

Разделното събиране на отпадъците в офиса е важно за работещите.

Това за тях означава, че работодателят им е ангажиран със същите проблеми, с които и те, в същата степен, в която и те и е готов да предприеме същите стъпки към промяна на навиците в името на околната среда, които и те. На пръв поглед става дума за поставянето на един пластмасов кош за боклук. В случая обаче говорим за приобщаване. 

Разделното събиране на отпадъците в офиса не е скъпо.

При всички положения пластмасовите кошове за боклук са част от всяко съвременно работно място. Тук става дума основно за лека реорганизация, ако офисът вече съществува и за проектиране на работната среда в случаите, в които се касае за ново пространство. Цветната схема вече е добре позната благодарение на разпространението й в градска среда в последните 10-15 години. Сега тя трябва да бъде само пренесена в офиса с подходящия стил и брандиране. 

M&M Fruit може да бъде Вашият надежден помощник в начинанието – пластмасовите съдове, които предлагаме, могат да бъдат в различни размери и цветове в зависимост от Вашите нужди. Познатата цветова схема обаче е най-доброто, което можем да Ви препоръчаме, тъй като така служителите ще са практически инстинктивно наясно кое къде трябва да изхвърлят. 

Не забравяйте и за външната среда!

Почти всеки офис има тераси, градина – споделена или не – или най-малкото излаз на тротоара. Поставете пластмасови кошове за разделно събиране на отпадъци, брандирани с името на компанията Ви и там. Тук вече става дума за комуникации, не само с Вашите служители, а и с други колеги или дори случайно преминаващи хора.

Грижата за околната среда е отговорност на всеки, и индивид, и компания – на пръв поглед няколко обикновени пластмасови коша за боклук могат да се превърнат в манифест на Вашите ценности и разбирания по темата. 


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net