• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Видове контейнери за смет – материали, класификации, ползи и недостатъци

23 Юни 2021

В ежедневието ни съществуват различни видове контейнери за боклук. Тяхната цел е да улеснят служителите по извозване на отпадъците, да възпитат активно и отговорно участие по разделително изхвърляне на боклуци у всеки човек. Защото научавайки се да разделяме отпадъците, започваме да бъдем отговорни към чистотата. Рационалното използване на различните видове контейнери за боклук е една от основните страни на тази отговорност.

Накратко кои са най-често използваните контейнери за смет? Какви са техните ползи и недостатъци? Тези и още други въпроси, ще засегнем в следващите редове.

  1. Материали за контейнерите

Според материала, от който са изработени контейнерите, те се делят на 2 вида:

  • пластмасови

  • метални поцинковани

Тази класификация е важна от гледна точка на типа отпадъци, които ще се съхраняват. Какви са плюсовете и минуси на всеки вид контейнер?

  1. Плюсове и минуси

Пластмасовите контейнери са изработени от първичен материал, който е напълно рециклируем, без съдържание на кадмий. Силно устойчиви са на UV лъчения, киселини, стареене и атмосферни влияния при високи и ниски температури. Друг плюс е, че са влагоустойчиви. Гладката им повърхност осигурява лесно и бързо почистване. Подходяща са за използване в селското стопанство.

Металните контейнери са произведени от стоманена ламарина. Тя им гарантира дълъг живот и издръжливост. Заради тези характеристики металните контейнери са по-скъпи, особено в по-големи размери. Също така са доста тежки и трудно се пренасят от едно място на друго, ако е необходимо.

  1. Други класификации на контейнерите

Според начина на преместване на контейнера, може да кажем, че има два вида – с колелца и без колелца. Изборът е на база сигурност и удобство при транспортиране.

Има видове контейнери с плосък или с объл капак. Това разграничение също играе роля с цел по-лесно и безпроблемно пренасяне на отпадъка.

С този текст се опитахме накратко да ви представим основните видове контейнери за отпадъци, използвани от фирмите за събиране и извозване на боклук. Важно е да се прави разграничение между тях, за да се осигурява винаги удачен начин за събиране на боклука. Така се допринася за професионализъм в бранша.

Предлаганите от ММ Фрут контейнери, отговарят на всички европейски изисквания и стандарти. Ако търсите подходящ контейнер за смет, разгледайте нашия сайт или се свържете с нас за повече информация.

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net