• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Знаци, че е време да замените кофата за боклук

29 Ноември 2021

Капакът на кофата за боклук е един от онези предмети, които не оценяваме, докато не спре да работи правилно. Когато капакът липсва, повреди се или вече не работи правилно, започваш да разбираш колко важен е. Защото благодарение на него, боклукът остава в кофата. И не усещаме миризмата.

Как да разберем кога е време да сменим капака на кофата за боклук и дори цялата кофа? Има определени знаци, които лесно ще ви покажат, че е време за нова.

Когато е мръсна

В кофата за боклук се развъждат бактерии, независимо дали се използват в ресторант, бизнес, или в обикновен дом. Това важи и за капака на кофата за боклук. Капакът често се озовава покрит с хранителни остатъци. Понякога става толкова мръсно, че никой не иска да го докосне. Мръсният капак на кофата е чудесна причина да си купите нова. А защо не и пластмасови контейнери за боклук, които да поставите в двора на къщата, вила? Това е добър начин да започнете да събирате разделно боклука и да предотвратите неприятни миризми, гниене и други негативни страни на това да събирате всичко в кофа в дома.

Когато е повредена

Ако вашата кофа за боклук стои извън дом, вероятно тя е изложена на редица влияния. Ако живеете в къща, възможно е кофата да привлича и различни животни, които биха могли да я съборят, издраскат и така нататък.

Мухълът е друг естествен враг на капака на кофата за боклук. Плесента ще доведе до обезцветяване и влошаване на капака с течение на времето.

За този казус има две решения. Едното е да изберете подходяща пластмасова кофа, изработена от материал, който е устойчив на влиянията на времето. Другото решение е да изберете метална кофа или контейнер, които са с плътно затваряне на капака.

Ако капакът се е стопил

Кофата за боклук, особено тези, използвани за търговски кухни, са направени да бъдат здрави. Но те обикновено са от пластмаса, а основният враг на пластмасата е топлината. Не е трудно да свършиш с разтопен капак за боклук. Ако ситуацията е такава, най-добра подменете кофата.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net