• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Защо електрическата мелачка за грозде е по-добрият избор?

18 Октомври 2023

Винопроизводството е изключително деликатна индустрия – факторите на външната среда, включително времето, което минава преди да бъде дадено началото на процеса, може да измени бъдещите вкусови качества на виното. Ето защо при смилането на гроздето трябва да се действа много внимателно. 

Изборът на мелачка може да се окаже жизненоважен за производителя. 

Електрическите машини за мелене на грозде гарантират бърза и прецизна работа. Капацитетът им позволява смилане на тон и половина суровина в рамките на един час, което значително улеснява процедурата. От тук и себестойността на крайния продукт намалява, което пък автоматично увеличава шансовете за реализирането й на пазара.

Особено когато става дума за вина със защитени географски наименования или, като цяло, за по-висок клас винопроизводство, смесването на зърната и чепките е недопустимо. В такъв случай Вашият най-доверен помощник са електрическите машини за мелене на грозде с разделител. Капацитетът им е същият, останалите характеристики от гледна точка на безопасност и ниво на шум – също. Факт е, че цената им е по-висока, но инвестицията несъмнено ще се изплати много бързо. 

Безопасността е водеща при използването на машини във винопроизводството. 

За всеки собственик на бизнес (дори и едноличен производител) е важно той самият и работниците и служителите му да са в пълна безопасност при използването на машини. M&M Fruit се грижи за сигурността още при самото проектиране на електрическите мелачки – бутонът им за включване е поставен така, че да е лесно достъпен при нужда от бърза реакция, но и да се ограничи до минимум вероятността от случайното включване, която е винаги предпоставка за злополуки. 

Кабелите на машините са достатъчно дълги така, че да допълнят гаранцията за безопасност. 

В унисон с изискванията за стабилност, мелачките много лесно се поставят и фиксират. Енергийната ефективност също е на много високо ниво така, че да се гарантира допълнително ниската себестойност на крайния продукт. 

Електрическите машини за мелене на грозде са подходящи дори и за съвсем малки винопроизводители – те намаляват значително необходимото време за производство, което пък, веднъж освободено, може да се използва за допълнителни дейности по маркетинга и дистрибуцията, които още веднъж да повишат печалбите и така да ускорят изплащането на на пръв поглед скъпото оборудване. 

Употребата на електрически мелачки издига самото производство ниво нагоре по скалата на професионализма – консултрайте се с M&M Fruit за най-подходящия за Вашите нужди вариант!


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net