• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Два нови вида контейнери за специализирани отпадъци

19 Октомври 2022

До 2022-ра година системата за разделно събиране на отпадъци в България предвижда три специализирани контейнера – за хартия и картон, за пластмаса и метал и за стъкло. Всеки един от тях разполага не само с надпис и указания за използване, но и със свой индивидуален цвят (син, жълт, зелен). От началото на годината, обаче, в някои общини у нас са въведени два нови типа контейнери. 

Новият старозагорски кафяв пластмасов контейнер

В града на липите, системата за разделно събиране на отпадъци претърпява промяна съвсем скоро. Появяват се първите прототипи на кафяв пластмасов контейнер с капак, предназначен специално за зелени отпадъци. В тях вече разделно се събират биоразградими отпадъци от градински тип. Областната градска управа уточнява, че в тези контейнери следва да се изхвърлят трева, листа, цветя, дървени стърготини и други.

Столичните контейнери за специфичен вид пластмасов отпадък

Нововъведение има и в столичната система за разделно събиране на боклука. На територията на няколко парка, градини и алеи се появяват нови контейнери за отпадъци, които ще събират смет от пластмаса. Специфичното е, че в тези кошове могат да се хвърлят само пластмасови бутилки с максимална вместимост от три литра. Идеята е те директно да бъдат подадени за рециклиране.

От M & M Fruit Ви напомняме, че ние предлагаме богат асортимент от кошове за смет с различна вместимост, приложение и материал. При нас можете да намерите всичко необходимо, за да поставите основите на разделното събиране на отпадъци и на територията на Вашия бизнес – от стандартния компактен пластмасов контейнер с капак, до големи метални кошове с максимален капацитет от 1100 литра.

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net