• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Избор на подходящ контейнер за смет – пръв помощник за бизнеса

08 Април 2022

Търсите ли подходящо решение за събирането на отпадъци за вашия бизнес? Изборът на подходящ контейнер за боклук е от ключово значение за успешното разделяне на отпадъци.

Как да изберете най-доброто? Има няколко фактора, които да имате предвид.

Какъв вид отпадъци ще изхвърляте?

Какво количество отпадъци ще изхвърляте?

С каква площ за съхранение на контейнера/контейнерите разполагате?

Контейнер с какви размери е подходящ за вашия бизнес?

Важно е да се съобразите с тези фактори, защото неправилният избор на контейнер или неподходящото му използване ще съкрати живота му. Също така ще замърси околната среда.

Без значение дали избирате контейнер за производствени отпадъци, индустриална дейност, за изхвърляне на отпадъци от хранително-вкусовата промишленост или текстилната, важно е да изберете правилно. Как да стане това?

Съвети при избора на подходящ контейнер за боклук за бизнеса

Как да изберете подходящ контейнер? Откъде да започнете. Първо и важно е да уточните какво ще изхвърляте вътре. Също така важно е да имате стратегия за разделно изхвърляне на отпадъците, особено ако са различен тип – видове, хранителни, пластмаса и така нататък. Така ще намалим негативното влияние върху околната среда.

Второ важно нещо, което да имате предвид при избора на отпадъци, е подходящият размер контейнер. Как да го направите? Преценете какво количество отпадък ще изхвърляте и спрямо него подберете подходящ по размер и вместимост контейнер.

Важен елемент от търсенето на подходящ контейнер за боклук за вашия бизнес е материалът, от който е изработен. В зависимост от мястото, на което ще бъде поставен, трябва да съобразите дали се нуждаете от пластмасов или метален. Каква е разликата между двата типа? Пластмасовите контейнери са по-леки и в този смисъл по-лесно се пренасят от едно място на друго. Това е благодарение на материала, от който се изработени. Имат дълъг живот и лесно се поддържат. Металните контейнери са изработени от стоманена ламарина, която гарантира издръжливост и дълъг живот. Който и вид контейнер спрямо материала да изберете, няма да сбъркате. Ако се нуждаете от съвет при избора или ви е трудно да прецените каква големина ви е нужна, разгледайте нашите предложения в сайта, секция „Екология“ или се свържете с нас. Ще се радваме да ви помогнем. М и М Фрут разполага с разнообразие от пластмасови и метални контейнери за смет, подходящи за всеки бизнес. Очакваме ви!

КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net