• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Един съд от събирането до продажбата – възможно ли е?

26 Април 2024

Сезонните плодове са крехки продукти, чиято реализация зависи до много голяма степен от търговския им вид. Нещо повече – техните вкусови качества и трайността им, основни предпоставки за продажба при най-изгодни за земеделския производител условия, са пряко свързани с процесите на събиране на реколтата, транспортиране и съхранение и съдовете, в които се прави това. С ясното разбиране за важността на всяка от тези стъпки, M&M Fruit Ви предлага висококачествени пластмасови касетки за плодове, които да позволят всичко да се случва без да се налага да прехвърляте стоката от една в друга пластмасова каса. 

Защо пластмаса вместо дърво?

Само допреди няколко години селското стопанство разчиташе на дървени касетки. Те обаче имат редица недостатъци – попиват всички сокове от плодовете, което ги прави практически за еднократна употреба. Влагата в хладилните помещения не се отразява добре на дървото, ето защо се налагаше да се използват други съдове за съхранение. По време на транспортирането пък самата дървена конструкция не предлага необходимата опора и често се случва плодовете да бъдат смачкани, наранени, да изпадат. Вертикалното нареждане на повече от две касетки и обезопасяването им по време на транспорт и съхранение също не беше възможно. 

Висококачествените, сертифицирани полиетилени, от които в M&M Fruit произвеждаме всяка пластмасова каса елиминират всички тези недостатъци на дървения материал. На първо място, съдовете са специално конструирани за многократна употреба. Те не задържат влага и сокове, а гладката вътрешна повърхност предпазва плодовете от нараняване. Самият дизайн на всички пластмасови касетки за плодове осигурява необходимата опора, така че те да не се притискат и да не падат от съда.

Пластмасата е изключително лесна за почистване, като текстурата й не позволява не само на соковете от плодовете, а и на препаратите да попият трайно. Така се ограничават максимално възможностите от компрометиране на партиди продукция поради всякакви хигиенни съображения. 

Къде да използвате пластмасови касетки за плодове?

Химичните и физическите свойства на пластмасата правят съдовете годни за използване в изключително широк спектър от метеорологични условия. Така в една и съща пластмасова каса можете да съберете плодовете, да ги транспортирате до складовата база за съхранение и от там до мястото на търговската сделка без притеснения. 

Полиетиленовите съдове са издръжливи на температури от около -15 до +30-35 градуса, което означава, че можете спокойно да оставите плодовете в тях дори и в хладилни камери и помещения. 

Независимо дали сте търговец на дребно, който изнася стоката си при неблагорпиятни високи температури, например на тържище или пазар, или доставчик на едро, който снабдява прекупвачи, спокойно можете да разчитате на нашите пластмасови касетки за плодове като сигурен помощник в трудното начинание да съхраните продукцията си в максимално добър вид. 

Съдовете, в които се събира, съхранява и транспортира селскостопанската продукция, са, може да се каже, пряко отговорни за вида и качествата, които ще имат плодовете, пристигайки в крайната си точка. Ето защо материала, от който са изработени те, както и дизайнът им, имат голямо значение, когато става дума за успешна реализация на пазара. M&M Fruit Ви предлага изделия от сертифицирани полиетилени, които отговарят на високите изисквания към хранително-вкусовата промишленост не само в България, а и в целия Европейски съюз. 


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net