• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Пластмасовите бокс палети – идеално решение за лозаро-винарската индустрия

27 Март 2023

Лозаро-винарската индустрия има редица специфики – качествата на виното зависят в немалка степен и от съхранението на суровините по време на гроздобера, и от сигурното, навременно транспортиране на гроздето от лозята до местата, където се случват следващите стъпки от производството. 

Осигуряването на подходящи решения за всеки етап от винопроизводството е един от приоритетите на М&M Fruit. 

Пластмасовите бокс палети, които предлагаме, са изработени от висококачествен рециклируем полиетилен при спазване на всички европейски изисквания за хигиена и безопасност. Те се предлагат в различни размери и форми, с капак или без. 

Съдовете са изключително подходящи за съхранение на гроздето, тъй като го предпазват от повреждане много повече, отколкото би могла една, например, дървена каса. Палетите не абсорбират сок, вътрешността им е гладка, което, освен лесни за почистване, ги прави и по-малко склонни да задържат различни патогени и вредители, мухъл и плесени. Капакът пък осигурява допълнителна защита от насекоми.

Бокс палетите могат да бъдат удобно подредени един върху друг

По време на гроздобера е изключително важно това удобство – да можете да подредите съдовете един върху друг – това спестява място при транспортиране или временно съхранение. Самата конструкция на палетите в комбинация с материала, от който са изработени, осигурява оптимална среда, без преждевременно мачкане или притискане на крехкото грозде; без деформиране на съдовете под тежестта на другите върху тях.

Съдовете осигуряват лесно транспортиране и съхранение на гроздето при различни условия.

Полиетиленът, от който са изработени бокс палетите, е устойчив на широк спектър от температури – от много високи до много ниски, дори и отрицателните, характерни за хладилните камери. Така в един и същи съд можете да съхраните гроздето по време на бране, да го транспортирате и сложите на студено, докато очаква следващите етапи от процеса на винопроизводство.

Конструкцията на съдовете позволява лесното им преместване, включително във височина, с помощта на мотокари или друга складова техника. 

Лесното почистване прави пластмасовите бокс палети мултифункционални съдове

Гладката вътрешност и свойствата на материала, от който са изработени бокс палетите, спомагат за това те да се почистват много бързо и лесно, да не задържат течности и аромати. Така в един и същи палет можете са съхранявате последователно различни сортове грозде без ароматите им да се смесят и това да се отрази на вкусовите качества на виното впоследствие.

Нещо повече – можете да съхранявате и коренно различни суровини.

Пластмасовите бокс палети от M&M Fruit са само едно от многото качествени решения за лозаро-винарската индустрия, които предлагаме. Повече информация можете да откриете в сайта ни, а, ако имате нужда от персонална консултация, не се колебайте да се свържете директно. 


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net