• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Паркови кошчета с грижа за природата

28 Август 2020

Рядко се замисляме за въздействието си над природата. Обикновено подобни мисли ни спохождат едва когато резултатите от нашата дейност са толкова крещящи, че ни вадят очите. Но не е нужно да се стига дотам. Можем да се грижим и да пазим природата всеки ден, без да се налага да се стига до крайности. Все пак тя е единственият ни дом, който няма как да бъде заменен.

Лятото е сезон, в който все повече хора избират да прекарват времето си на открито. Забавляват се, карат колело, хапват сладолед и се радват на слънцето. Неизбежно с тълпите от хора идва и боклукът. В централната част на града, в парковете и местата за отдих е необходимо да бъдат поставени паркови кошчета за боклук. Препоръчително е на много от местата да има допълнителни паркови кошчета, защото през топлите месеци в големите градове има огромен поток от хора, и кошчетата лесно се запълват, дори започват да преливат с боклук.

Ако и вие често наблюдавате подобна картина от преливащи боклуци в красиви райони, не оставяйте безучастни. Помогнете на природата да диша. Дайте пример като възпитате и посъветвате своето семейство, познати и приятели да изхвърлят своите отпадъци в кошчетата за боклук. Ако е нужно позвънете на отговорните служби да се погрижат за почистването на района. Лесно и бързо е и същевременно означава много за природата.

    1. Как точно пазим природата с паркови кошчета?

Може би ви звучи наивно, че едно парково кошче може да спаси природата, но е факт. Как? Като ни учи на осъзнатост. Щом е там, напомня, че трябва да изхвърлим боклука си в него и никъде другаде.

Поставяйки боклуците в парковите кошчета, спираме тяхното разлагане върху земята. Когато ги събират от фирмите за чистота в съответния град, те разпределят боклука в различни групи, а някои от нещата се ползват за рециклиране. Така даваме шанс на природата, на цветята, на гроздето, на дърветаата, спестявайки част от ресурсите ѝ.

Бъдете промяната и бъдещето. Изберете паркови кошчета и ги поставете там, където ще помогнат на природата да си поеме дъх. А на нас – хората, да се замислим над действията си. И да бъдем по-отговорни.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net