• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Защо е важно сертифицирането на пластмасовите продукти за селското стопанство?

09 Февруари 2024

Неведнъж сме подчертавали, че M&M Fruit работи с висококачествен полиетилен, а всички пластмасови продукти, които предлагаме, отговарят на всички европейски изисквания и редица ISO стандарти. Това обаче не е само маркетингова комуникация – има множество практически причини касите и касетките, особено тези, които се използват активно в селското стопанство и винопроизводството, да бъдат стандартизирани и сертифицирани. 

Допирът с хранителни продукти и напитки е една от тях.

На първо място става дума за безопасност. Дори и да оставим настрана множеството строги изисквания, когато говорим за търговия с хранителни продукти, нужно е да сме съзнателни за това какво се случва с храната, която консумираме самите ние и семействата ни. Ако плодовете и зеленчуците се събират в съдове, които задържат сокове или микроорганизми от предишно използване, смесването на вкусовете ще бъде най-малкият ни проблем. Нещо повече – под влиянието на високите температури през лятото, когато обикновено се събира реколтата, процесите на разлагане и гниене са много по-интензивни, така че плодовете и зеленчуците могат много лесно да бъдат заразени. Ако пък съдът задържа следи от препаратите за почистване, които са били използвани върху него, последиците могат да бъдат още по-сериозни, дори фатални. 

Към всичко това производителите, които искат да реализират реколтата си на пазара, трябва вече да добавят и изискванията на българските и европейските институции, които засягат всеки етап от обработването, събирането и продаването на плодовете и зеленчуците и произведените от тях вторични продукти. 


Спирайки се на сертифицирани съдове знаете с какво точно работите.


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net