• гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
  • +359 878 314 568
  • info@mmfruit.net
Затвори
НОВИНИ

Как се вписва подборът на кофи за смет в грижата за околната среда?

18 Май 2023

В контекста на климатичните промени и необходимостта от намаляване на замърсяването, не само правилното изхвърляне на отпадъците, а и обслужването на съдовете за целта излизат на преден план. 

Материалите, от които се изработват кофите за смет, имат значение за околната среда.

От една страна, става дума за това как отпадъците вътре в кофата взаимодействат с материала, от който е изработена тя – нискокачествените пластмаси и метали могат за сравнително кратко време да бъдат буквално разядени от боклука, особено ако не се изхвърлят редовно. От друга, развитието на технологиите позволява спокойно съдовете да се произвеждат от рециклирани материали така, че всъщност да се впишат в концепцията за кръгова икономика, която неминуемо ще се наложи в най-скоро време.

Именно давайки си сметка и подкрепяйки това развитие на процесите, M&M Fruit предлага кофи за смет в различни размери и предназначени за редица видове отпадъци. Всички съдове са изработени от изцяло рециклируеми, висококачествени полиетилени.

Дизайнът на кофите за смет е определящ за оптималното им обслужване и почистване.

Особено когато става дума за контейнерите в градска среда, много е важно те да могат да се изхвърлят лесно. Дори и най-редовното изпразване на кофите обаче не е достатъчно, за да се изключат опасностите от различни зарази за хората и околната среда – за да се случи това, необходимо е съдовете да се почистват редовно.

Вътрешната повърхност на кофите за смет на M&M Fruit е изключително гладка, така че не задържа отпадъци, течности и миризми. Именно гладкостта прави пластмасовите съдове и изключително лесни за почистване. 

Външният вид на кофите за смет може да стимулира определено поведение при изхвърлянето на отпадъци у гражданите.

Всички познаваме добре цветната схема за разделно изхвърляне на боклук – ако изведнъж съдовете се окажат в други, различни цветове обаче, едва ли повечето хора биха били толкова склонни да съдействат за утвърждаването на тази добра практика. Това е само един, но показателен пример за това как нещо толкова не-свързано с функционалността на кофите за смет като естетиката на външния им вид има голямо значение за гражданската инициатива и включване в грижата за околната среда.

M&M Fruit предлага решения за управление на отпадъците не само изработени от висококачествени полиетилени и съобразени с необходимата функционалност за градска среда, производство и бизнес, но и в различни размери, цветове, дизайни така, че да се реализира безпроблемно общата цел – опазването на околната среда. 


КОНТАКТИ

гр. Баня, Община Карлово, Идустриална зона
03132/21 08
03132/21 22
+ 359 878 314 568
info@mmfruit.net